Noves aportacions

De Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

IMPORTANT: No us oblideu d'identificar-vos!! (en acabar el text cliqueu el penúltim botó d'edició on hi la icona d'una signatura, en desar el document quedarà enregistrat qui ho ha escrit, l'hora i el dia).

Recordeu també que és fonamental que aporteu referències, si pot ser digitals, que provin la font en què es basa el cas nou a afegir a la base

Us voldria explicar una experiència personal del menyspreu cap a la llengua catalana Sovint rebem a casa trucades no volgudes d'empreses que volen oferir un servei o producte, la venda per telefon. De manera sistemàtica pregunto amb la frase següent i en català: Vostè, o algú de la seva empresa, em pot atendre i parlar en català? M'he trobat múltiples respostes, les mes freqüents: et pengen el telèfon, o et diuen que no i et pengen, i sovint i, en prou ocasions de manera agressiva, volen seguir la venda amb el raonament que jo parlo espanyol. En el 95% dels casos ( el percentatge es subjectiu) les empreses que em truquen per fer venda per telefon no tenen en compte( i per tant no volen) que els ciutadans de Catalunya tenim dret a ser atesos i informats en la nostra llengua. Una empresa que volgués respectar aquest dret contractaria persones amb la capacitat de atendre els clients en la seva llengua. NO ho fan pràcticament mai. Ara com ara, aquesta pregunta és perfecte per tallar ràpidament qualsevol intent de propaganda telefònica. I és un indicador excel·lent del respecte de les empreses de venda telefònica pels drets lingüístics dels catalans d'arreu, és a dir, com deia Josep Pla, de tots els llocs que diem bon dia.

Autor???


1983 Proposta de Calvo Sotelo d'afavorir la immigració de gent castellano-parlant a Catalunya i Balears per espanyolitzar-les No se exactament l'any però al matí de Catalunya Ràdio amb Antoni Basas, Alberto Fernandez Diaz va proposar el mateix (citació???)


2001 El Rei Joan Carles I en una commemoració a un monestir de la Rioja sobre uns texts en castellà, va dir que aquest idioma s'havia imposat a la resta de llengües de la península i de Amèrica degut a la seva superioritat i que mai havia estat imposada a ningú.

Usuari:MSC

Any 1900 - Llibre "El peligro nacional": "...Es menester exterminar un noventa y ocho por ciento de los moradores de esta noble tierra..", referit a Catalunya.

Anys 30 - Antonio Machado «...De aquellos que dicen ser gallegos, catalanes, vascos... antes que españoles, desconfiad siempre. Suelen ser españoles incompletos, insuficientes, de quienes nada grande puede esperarse" - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015).

Anys 30 - El doctor Pedraza Carrasco afirma que el clima mediterrani, tou, i fàcil, sense la duresa del clima continental, era el mitjà adient per a la degeneració racial. - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015).

Anys 30 - El doctor Misael Bañuelos, ferm convençut del racisme científic "el racismo es la expresión biológica más fructífera y revolucionaria de los últimos tiempos", afirmava l’existència de caràcters nòrdics en els grups sanguinis de Castella, postulà nuclis ètnics als que es superposaven les impureses racials, i apuntava vers l’ètnia jueva de catalans i bascs com a origen dels seus respectius nacionalismes «...Posteriormente, España sufrió invasiones fenicias y cartaginesas y hubo de soportar las abundantes inmigraciones judías, y los judíos son una raza preasiática. Todo lo cual aportó a la Península Ibérica un contingente muy respetable de sangre preasiática, que aun colocada siempre, como en casi todos los países, en situación de dominada por las otras razas, especialmente por la nórdica y la mediterránea, lo cierto es que ha sido la causante de muy graves perturbaciones políticas y sociales en la Península Ibérica; y en tiempos modernos decisiva para crear y provocar la actual catástrofe interior españoles en la que la mayoría de los dirigentes catalanes separatistas e izquierdistas, son preasiáticos, empezando por Companys, y también en las Vascongadas, donde los judíos y semijudíos, navieros y banqueros de origen preasiático, cultivaron y subvencionaron el separatismo y el izquierdismo vasco. Unidos ellos a los descendientes de los judíos conversos, que acudieron a las Cortes Constituyentes y a las sucesivas Cortes de la República, urdieron y tramaron la ruina de España..- recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Anys 30 - Vallejo-Nájera, psiquiatra oficial del franquisme, amic d'en Franco, i autor d'estudis racials juntament amb els nazis, no publicà a l’article "Características raciales del comunismo", que hi havia races propenses al comunisme, mentre que d’altres, com l’ària n’eren quasi immunes. Per aquest fet calia polítiques racistes. Referit a la raça espanyola escribia «...recibió la raza elementos parásitos hebreos y árabes, que continuaron adheridos a ella, no obstante el exilio de judíos y moriscos. Hoy como durante la Reconquista, luchamos los hispano-romano-godos contra los judeos-moriscos. El tronco racial puro contra el espúreo» - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Anys 30 - a l'inici de la guerra civil, el periodista Juan Pujol: «...La masa general de judeo-catalanes de que se ha nutrido el separatismo y que formaba como es sabido el núcleo central de la abominable y profundamente dañosa Lliga Regionalista. En Cataluña hay una enorme parte de la población de origen judío» - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Anys 30 - Diverses revistes gràfiques espanyoles caracteritzen als presidents de la Generalitat (primer Macià i després en Companys) amb la pell fosca i un posat "semític" - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Anys 30 - Millan Astray: "¡Cataluña y el País Vasco, el País Vasco y Cataluña, son dos cánceres en el cuerpo de la nación! ¡El fascismo, remedio de España, viene a exterminarlos, cortando en la carne viva y sana como un frío bisturí!" - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Anys 30, en Primo de Rivera qualifivava la llengua catalana: "El catalán sólo es una lengua apta para que la hablen las mujeres en la cocina" - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Any 36: Queipo de Llano: "...yo recuerdo en mis viajes por América la idea que se tiene de Cataluña. En América, en general, dividen a los españoles en tres clases: una, los vascos… el resto… sin distinción…gallegos, y, por último, otra clase distinta: la de los catalanes, a los que juzgan como una raza de hebreos, porque se valen de los mismos procedimientos que realizan los hebreos en todas las naciones del Globo..." - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Agost del trenta-nou, en Wenceslao González, Governador civil de BCN deixà ben clara la missió que tenia encomanada, "Cuarenta años de progresiva desespañolización de Cataluña exigen un esfuerzo inmediato y continuo de signo contrario. En la reespañolización cultural de Cataluña espero poner lo principal de mi empeño, desde la primera enseñanza a la alta cultura" - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)

Any 1962 - Camilo Alonso Vega, ministre de governació "...Todos los catalanes son separatistas. Si pudiera los echaría a todos, pero no puedo, porque aún a su pesar, son españoles." - recollit sense referència al llibre Tempesta (2015)NOVES APORTACIONS VALIDADES

1983 N.I. L'expresident d'Espanya Calvo Sotelo desvela l'estratègia franquista d'espanyolitzar Catalunya i València amb inmigrants de parla castellana http://www.ara.cat/es/Dos-estrategias-enfrentadas_0_1430257209.html

1997 Setembre Raimon es escridassat en el concert d'homenatge a Miguel Ángel Blanco a las ventas de Madrid per cantar en català http://elpais.com/diario/1997/09/11/espana/873928813_850215.html

2012 Juliol Insults a twitter contra la sèrie 'Polseres Vermelles' en la seva estrena a A3 per ser catalana http://www.normalitzacio.cat/noticia/index.php?sec=noticia&n=20619

2014 Desembre Insults a la xarxa contra Serrat per cantar en català a TVE http://www.naciodigital.cat/noticia/80117/serrat/insultat/cantar/catala/televisio/espanyola

--Admin (discussió) 01:15, 10 set 2016 (CEST)