Noves aportacions

De Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

IMPORTANT: No us oblideu d'identificar-vos!! (en acabar el text cliqueu el penúltim botó d'edició on hi la icona d'una signatura, en desar el document quedarà enregistrat qui ho ha escrit, l'hora i el dia).


Us voldria explicar una experiència personal del menyspreu cap a la llengua catalana Sovint rebem a casa trucades no volgudes d'empreses que volen oferir un servei o producte, la venda per telefon. De manera sistemàtica pregunto amb la frase següent i en català: Vostè, o algú de la seva empresa, em pot atendre i parlar en català? M'he trobat múltiples respostes, les mes freqüents: et pengen el telèfon, o et diuen que no i et pengen, i sovint i, en prou ocasions de manera agressiva, volen seguir la venda amb el raonament que jo parlo espanyol. En el 95% dels casos ( el percentatge es subjectiu) les empreses que em truquen per fer venda per telefon no tenen en compte( i per tant no volen) que els ciutadans de Catalunya tenim dret a ser atesos i informats en la nostra llengua. Una empresa que volgués respectar aquest dret contractaria persones amb la capacitat de atendre els clients en la seva llengua. NO ho fan pràcticament mai. Ara com ara, aquesta pregunta és perfecte per tallar ràpidament qualsevol intent de propaganda telefònica. I és un indicador excel·lent del respecte de les empreses de venda telefònica pels drets lingüístics dels catalans d'arreu, és a dir, com deia Josep Pla, de tots els llocs que diem bon dia.

Autor???


1983 Proposta de Calvo Sotelo d'afavorir la immigració de gent castellano-parlant a Catalunya i Balears per espanyolitzar-les

No se exactament l'any però al matí de Catalunya Ràdio amb Antoni Basas, Alberto Fernandez Diaz va proposar el mateix

1997 En l'homenatge a Miguel Angel Blanco, que havia estat assassinat per ETA, a las Ventas de Madrid, el públic va escridassar Raimon per cantar en Català/Valencià. Hi havien alguns ministres del PP que no van protestar ni abandonar el seu lloc.

2001 El Rei Joan Carles I en una commemoració a un monestir de la Rioja sobre uns texts en castellà, va dir que aquest idioma s'havia imposat a la resta de llengües de la península i de Amèrica degut a la seva superioritat i que mai havia estat imposada a ningú.

2014 Insults a Joan Manel Serrat per cantar alguna cançó en català a TV1

Usuari:MSC