Discussió:Base de Dades sobre la Catalanofòbia (B.D.C.): Diferència entre les revisions

De Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Propostes de millora del wiki: secció nova)
m
 
(27 revisions intermèdies per 3 usuaris que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
Us voldria explicar una experiència personal del menyspreu cap a la llengua catalana
 
Sovint rebem a casa trucades no volgudes d'empreses que volen oferir un servei o producte, la venda per telefon.
 
De manera sistematica pregunto amb la frase següent i en català: Vostè, o algú de la seva empresa, em pot atendre i parlar en català? M'he trobat múltiples respostes, les mes freqüents: et pengen el telèfon, o et diuen que no i et pengen, i sovint i, en prou ocasions de manera agressiva,  volen seguir la venda amb el raonament que jo parlo español . En el 95% dels casos ( el percentatge es subjectiu) les empreses que em truquen per fer venda per telefon no tenen en compte( i per tant no volen) que els ciutadans de Catalunya tenim dret a ser atesos i informats en la nostra llengua. Una empresa que volgues respectar aquest dret contractaria persones amb la capacitat de atendre els clients en la seva llengua. NO ho fan practicament mai.
 
Ara com ara, aquesta pregunta és perfecte per tallar rapidament qualsevol intent de propaganda telefonica. I és un indicador excelent del respecte de les empreses de venda telefonica pels drets linguistics dels catalans d'arreu, és a dir, com deia Josep Pla, de tots els llocs que diem bon dia.
 
 
 
== Propostes de millora del wiki ==
 
== Propostes de millora del wiki ==
  
Línia 11: Línia 6:
 
* Us pot ser d'ajuda (per no estendre'm): [http://saniwiki.cat/index.php?title=Ajuda:Notes_d'instal·lació_i_gestió_del_wiki Notes d'instal·lació i gestió del wiki].
 
* Us pot ser d'ajuda (per no estendre'm): [http://saniwiki.cat/index.php?title=Ajuda:Notes_d'instal·lació_i_gestió_del_wiki Notes d'instal·lació i gestió del wiki].
 
--[[Usuari:Jmarchn|Jmarchn]] ([[Usuari Discussió:Jmarchn|discussió]]) 08:00, 9 set 2016 (CEST)
 
--[[Usuari:Jmarchn|Jmarchn]] ([[Usuari Discussió:Jmarchn|discussió]]) 08:00, 9 set 2016 (CEST)
 +
 +
 +
Gràcies per les teves observacions Jmarchn. Mirarem de tindre-ho en compte! Per cert, he blocat algunes pàgines principals per evitar que es torni a produir un desgavell
 +
 +
--[[Usuari:Admin|Admin]] ([[Usuari Discussió:Admin|discussió]]) 01:15, 10 set 2016 (CEST)
 +
 +
: Veig que aquesta pàgina de Discussió, aquest matí de dissabte, ja ha estat objecte d'un atac d'spam, i que he revertit. Recorda, [[Usuari:Admin|Admin]], que cal actualitzar el wiki, per compatibilitat i seguretat.--[[Usuari:Jmarchn|Jmarchn]] ([[Usuari Discussió:Jmarchn|discussió]]) 19:56, 10 set 2016 (CEST)
 +
 +
:Una possibilitat, a més que hi ha (i que seria el recomanable), és que només puguin modificar, les pàgines no blocades del wiki, aquells usuaris que s'hagin registrat i identificat, modificant el <code>LocalSettings.php</code>, tal com s'indica en el segon d'[[mediawikiwiki:Manual:User_rights#Examples|aquests exemples]]. --[[Usuari:Jmarchn|Jmarchn]] ([[Usuari Discussió:Jmarchn|discussió]]) 10:30, 11 set 2016 (CEST)
 +
 +
Una còpia casolana, pàgina per pàgina, ja està feta!
 +
 +
 +
Prenc nota, ja he avisat a l'informàtic de la casa. Gràcies
 +
--[[Usuari:Admin|Admin]] ([[Usuari Discussió:Admin|discussió]]) 10:32, 11 set 2016 (CEST)
 +
 +
:'''IMPORTANT''': Per seguretat i per si falla <code>maintenance/update.php</code> (recordem que per la versió actual instal·lada ja no hi ha suport) en actualitzar la base de dades a la nova versió, abans d'instal·lar la nova versió i en no haver-hi gaires pàgines: Seria una opció prudent fer una còpia en format text de totes les pàgines del wiki (no cal les que jo vaig crear de plantilles ja que ja existeixen a la viquipèdia, d'on les vaig copiar). --[[Usuari:Jmarchn|Jmarchn]] ([[Usuari Discussió:Jmarchn|discussió]]) 12:28, 12 set 2016 (CEST)
 +
 +
Bones notícies! Com veieu, la wiki ja ha estat actualitzada a l'última versió, també s'han tingut en compte les característiques de funcionament que ens vareu dir. Gràcies Jmarchn per les teus consells. Restem a disposició. --[[Usuari:Admin|Admin]] ([[Usuari Discussió:Admin|discussió]]) 12:47, 14 set 2016 (CEST)
 +
 +
:No és veritat, ho heu actualitzat a la versió de fa més d'un any, i ni tan sols s'han instal·lat les extensions que porta per defecte la instal·lació. Només per exemple vegeu [[Especial:Versió]] i [http://saniwiki.cat.dedi2523.your-server.de/index.php?title=Especial:Versi%C3%B3 Especial:Versió d'una wiki meva]. --[[Usuari:Jmarchn|Jmarchn]] ([[Usuari Discussió:Jmarchn|discussió]]) 22:12, 15 set 2016 (CEST)
 +
 +
Vaja, això és el que em va dir el tècnic. Simplement us ho vaig transmetre. Li faré saber.
 +
--[[Usuari:Admin|Admin]] ([[Usuari Discussió:Admin|discussió]]) 11:55, 16 set 2016 (CEST)
 +
 +
:Digues-li que es llegeixi el que he escrit més amunt amb els enllaços pertinents. Pot posar-se amb contacte amb mi. --[[Usuari:Jmarchn|Jmarchn]] ([[Usuari Discussió:Jmarchn|discussió]]) 22:15, 16 set 2016 (CEST)
 +
 +
Encara no m'han contestat. Crec que estan esperant que el Director torni de les seves vacances per a donar-me una resposta.
 +
 +
--[[Usuari:Admin|Admin]] ([[Usuari Discussió:Admin|discussió]]) 10:11, 20 set 2016 (CEST)

Revisió de 10:11, 20 set 2016

Propostes de millora del wiki

Hola, ahir a la nit vaig intentar de crear unes plantilles que facilitessin la inserció de referències a peu de pàgina, per aquesta pàgina principal. M'he adonat d'alguns problemes:

  • La versió d'aquest wiki està totalment descatalogat (mireu baixades de mediawiki). En ser una versió tan antiga no permet de saber ni tan sols les extensions que hi han instal·lades. La nova versió proporciona un editor millorat.
  • Entenc que afegir i proporcionar la utilitat d'algunes extensions de mediawiki és potser a l'abast d'alguns editors avançats. Però el que està clar és que limita la possibilitat d'utilitzar les seves utilitats (en el meu cas m'adono que les plantilles que he creat -per inserció de referències a peu de pàgina- no funcionen). Entre aquestes extensions (anomenades Captcha) hi ha la que dificulta la inscripció automatitzada de falsos usuaris que resultin ser programes que utilitzin aquesta wiki com a plataforma per enviar propaganda (i us asseguro que no fa gens de gràcia trobar-se que des del teu web s'han creat pàgines-brossa i enviat milers de missatges).
  • Us pot ser d'ajuda (per no estendre'm): Notes d'instal·lació i gestió del wiki.

--Jmarchn (discussió) 08:00, 9 set 2016 (CEST)


Gràcies per les teves observacions Jmarchn. Mirarem de tindre-ho en compte! Per cert, he blocat algunes pàgines principals per evitar que es torni a produir un desgavell

--Admin (discussió) 01:15, 10 set 2016 (CEST)

Veig que aquesta pàgina de Discussió, aquest matí de dissabte, ja ha estat objecte d'un atac d'spam, i que he revertit. Recorda, Admin, que cal actualitzar el wiki, per compatibilitat i seguretat.--Jmarchn (discussió) 19:56, 10 set 2016 (CEST)
Una possibilitat, a més que hi ha (i que seria el recomanable), és que només puguin modificar, les pàgines no blocades del wiki, aquells usuaris que s'hagin registrat i identificat, modificant el LocalSettings.php, tal com s'indica en el segon d'aquests exemples. --Jmarchn (discussió) 10:30, 11 set 2016 (CEST)

Una còpia casolana, pàgina per pàgina, ja està feta!


Prenc nota, ja he avisat a l'informàtic de la casa. Gràcies --Admin (discussió) 10:32, 11 set 2016 (CEST)

IMPORTANT: Per seguretat i per si falla maintenance/update.php (recordem que per la versió actual instal·lada ja no hi ha suport) en actualitzar la base de dades a la nova versió, abans d'instal·lar la nova versió i en no haver-hi gaires pàgines: Seria una opció prudent fer una còpia en format text de totes les pàgines del wiki (no cal les que jo vaig crear de plantilles ja que ja existeixen a la viquipèdia, d'on les vaig copiar). --Jmarchn (discussió) 12:28, 12 set 2016 (CEST)

Bones notícies! Com veieu, la wiki ja ha estat actualitzada a l'última versió, també s'han tingut en compte les característiques de funcionament que ens vareu dir. Gràcies Jmarchn per les teus consells. Restem a disposició. --Admin (discussió) 12:47, 14 set 2016 (CEST)

No és veritat, ho heu actualitzat a la versió de fa més d'un any, i ni tan sols s'han instal·lat les extensions que porta per defecte la instal·lació. Només per exemple vegeu Especial:Versió i Especial:Versió d'una wiki meva. --Jmarchn (discussió) 22:12, 15 set 2016 (CEST)

Vaja, això és el que em va dir el tècnic. Simplement us ho vaig transmetre. Li faré saber. --Admin (discussió) 11:55, 16 set 2016 (CEST)

Digues-li que es llegeixi el que he escrit més amunt amb els enllaços pertinents. Pot posar-se amb contacte amb mi. --Jmarchn (discussió) 22:15, 16 set 2016 (CEST)

Encara no m'han contestat. Crec que estan esperant que el Director torni de les seves vacances per a donar-me una resposta.

--Admin (discussió) 10:11, 20 set 2016 (CEST)