Las Juntas de Ofensiva Nacional-Sindicalista prognostiquen en el seu programa vessament de sang pel despertar de "nacionalidades artificiosas e imposibles"

De Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Bandera de la Falange Española de las JONS

FITXA 0622

Narració dels fets

DESCRIPCIÓ El programa de les Juntas de Ofensiva Nacional-Sindicalista, distribuït el 1931, ja deia també que «todo cuanto contribuya a despertar nacionalidades artificiosas e imposibles será considerado por nosotros como un delito de altra traición. Nos batiremos contra las tentativas de los separatismos y juramos que antes de conseguir éstos desmenuzar la unidad de España habrá sangre de sacrificio, la nuestra, porque interceptaremos su camino con nuestro pecho de españoles».[518] (Ferrer i Gironès, 2000: 256).

CONSEQÜÈNCIES

OBSERVACIONS [518] Onésimo Redondo. Caudillo de Castilla, Editorial Libertad, Valladolid, 1937, p. 30. Manuel Martínez Aguiar. «¿A dónde va el Estado español? Rebelión socialista y separatista de 1934», Las Finanzas, Madrid, 1935, p. 209. Juntas de Ofensiva Nacional-Sindicalista (JONS) fou un partit polític d'ideologia propera al feixisme fundat el 4 d'octubre de 1931 per Ramiro Ledesma Ramos i Onésimo Redondo. Aglutinava els elements fins aleshores congregats entorn de la revista La Conquista del Estado i la Junta Castellana de Actuación Hispánica, i constituí el primer intent orgànic del feixisme de l'Estat espanyol, amb influències del nacional-socialisme; però fou un grup força minoritari. Reclamaven la creació d'un Estat on els treballadors fossin la pedra fonamental i els objectius fossin l'engrandiment i la unitat de la Pàtria espanyola.


Datació

ANY 1931

MÉS No Informat

DATA EXACTA N.I.

DÈCADA 1930s


Localització

LOCAL GENÈRIC N.I.

LOCALITAT

MUNICIPI N.I.

COMARCA N/A

PROVÍNCIA N.I.

COMUNITAT AUTÒNOMA N.I.

TERRITORI RESTA DE L'ESTAT


Dades víctima/es

VÍCTIMA (FÍSICA) INDIVIDUS DIVERSOS

QUALIFICACIÓ VÍCTIMA CATALANISTES, EN GENERAL

VÍCTIMA (JURÍDICA) N.I.

CATEGORIA VÍCTIMA JURÍDICA N.I.


Dades autor/s

AUTOR/S

QUALIFICACIÓ AUTOR/S

TIPUS D'ORGANITZACIÓ (1r nivell) PRIVADA

TIPUS D'ORGANITZACIÓ (2n nivell) PARTIT POLÍTIC

ORGANITZACIÓ JUNTAS DE OFENSIVA NACIONAL-SINDICALISTA


Classificació

TIPOLOGIA (1r nivell) DISCURS DE L'ODI (HATE SPEECH)

SUBTIPOLOGIA (2n nivell) Discurs de l'odi (altres)


Elements discursius

Apologia de la violència contra els catalanistes

Fonts

INFORMACIÓ

VIQUIPÈDIA CATALANOFÒBIA 25. La tolerància republicana envers la llengua catalana

NEVA DINS EL VIDRE (BLOG) CAPÍTOLS DEL LLIBRE DE FRANCESC FERRER I GIRONÈS 08/03/2015 Catalanofòbia. El pensament anticatalà a través de la història

LLIBRE

EDICIONS 62 Francesc Ferrer i Gironès 31/12/2000 CATALANOFÒBIA 24. L’autonomia «ad cautelam»