Discussió:Tipologia de classificació de manifestacions de la catalanofòbia

De Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Penso que caldria una categoria específica de racisme, donat que durant el primer terç del segle XX existí la assimilació del catalanisme amb la condició de jueu, altrament en un context europeu totalment agressiu contra aquesta ètnia. De fet, penso que el racisme espanyol fou un dels motors de la guerra civil.

Cal considerar que durant el primer quart de segle XX el racisme impregnava la política europea, incloses l'espanyola i la catalana. Hom sap perfectament del racisme nazi, i possiblement també conegui el racisme nòrdic de la mateixa època, però es sap poc del racisme espanyol, esborrat de la història, com tantes altres coses que el franquisme cuità d'amagar (com ara els llistats de jueus espanyols de cara a futures accions dins del marc de l'Eix, possiblement, com passà amb els jueus italians, la deportació cap a l'Alemanya). Alhora, cal pensar que el fet de ser roig i/o separatista era considerat resultat de la degeneració racial espanyola.


Gràcies pels teus comentaris. Estem incorporant totes les cites del llibre Tempesta (2015), que desconeixiem i que assenyalen aquest racisme hispànic que assenyales, nodrit a la 1ª meitat del segle XX, en sintonia amb el pensament racial nazista, i que busca en l'element jueu a la Península Ibèrica l'explicació al sorgiment del catalanisme i la seva diabolització. Això s'enquadra perfectament en la tipologia discurs de l'odi. Obrirem una nova pàgina informant de les categories de Discurs de l'odi i que recullo en elements discursius:

APOLOGIA DE LA VIOLÈNCIA CONTRA ELS CATALANISTES

APOLOGIA DE L'ÚS DE LA FORÇA CONTRA CATALUNYA

BANALITZACIÓ NAZISME

CATALANISME I FEIXISME

CATALANISME I SIONISME

CATALANISME I TERRORISME


En el següent article en trobaràs una bona anàlisi: El discurs de l’odi contra els catalans, dades i gràfiques http://www.vilaweb.cat/etiqueta/la-wikipedia-de-la-catalanofobia/

CATALANISME I YIHADISME

CATALANISME, AVARÍCIA I EGOISME

EXTRANGERITZACIÓ DELS CATALANISTES

FALSA ACUSACIÓ DE VICTIMISME

FÒBIA A LA LLENGUA CATALANA

IRREDEMPTISME I ANTIPANCATALANISME

MALFIANÇA CONTRA ELS CATALANS

NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I TOTALITARISME

XENOFÒBIA

--Admin (discussió) 13:07, 13 set 2016 (CEST)