Diari alemany nazi "Rostocker Anzeiger": "Lo más importante de todo es que Cataluña haya sido conquistada por la fuerza de las armas. Con este simple hecho, quizá para siempre haya desaparecido el problema del separatismo catalán"

De Wiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

FITXA 0402

Narració dels fets

DESCRIPCIÓ La derrota militar catalana fou tan contundent contra els franquistes, que els intel·lectuals del règim varen considerar que Catalunya ja estava morta i enterrada. ¿Quantes vegades s’han cantat les absoltes als catalans al llarg de la història? (…) Un periòdic nazi, Rostocker Anzeiger, en referència a la caiguda de Catalunya, també es féu ressò d’aquesta idea de la desaparició dels anhels dels catalans amb aquests arguments: «Lo más importante de todo es que Cataluña haya sido conquistada por la fuerza de las armas. Con este simple hecho, quizá para siempre haya desaparecido el problema del separatismo catalán. (…) Este separatismo catalán no es ahora la primera vez que se ha planteado de manera violenta. (…) Y nunca la respuesta a estos levantamientos de Cataluña fue tan contundente como ahora lo ha sido.»[599] (Ferrer i Gironès, 2000: 288).


(37) 1939 "Lo más importante de todo es que Cataluña haya sido conquistada por la fuerza de las armas. Con este simple hecho, quizá para siempre haya desaparecido el problema del separatismo catalán. (...) Este separatismo catalán no es ahora la primera vez que se ha planteado de manera violenta. (...) Y nunca la respuesta a estos levantamientos de Cataluña fue tan contundente como ahora lo ha sido." Diario alemán nazi «Rostocker Anzeiger»


CONSEQÜÈNCIES


OBSERVACIONS [599] ] Josep Benet. Intent franquista de genocidi cultural contra Catalunya, Abadia de Montserrat, 1995, p. 254.

Datació

ANY 1939

MÉS N.I.

DATA EXACTA N.I.

DÈCADA 1930s

Localització

LOCAL GENÈRIC DIARI

LOCALITAT

MUNICIPI N.I.

COMARCA N.I.

PROVÍNCIA N.I.

COMUNITAT AUTÒNOMA N.I.

TERRITORI ALTRES ÀMBITS TERRITORIALS


Dades víctima/es

VÍCTIMA (FÍSICA)

QUALIFICACIÓ VÍCTIMA

VÍCTIMA (JURÍDICA)

CATEGORIA VÍCTIMA JURÍDICA #N/A


Dades autor/s

AUTOR/S N.I.

QUALIFICACIÓ AUTOR/S N.I.

TIPUS D'ORGANITZACIÓ (1r nivell) PRIVADA

TIPUS D'ORGANITZACIÓ (2n nivell) MITJÀ DE COMUNICACIÓ ESCRIT

ORGANITZACIÓ ROSTOCKER ANZEIGER


Classificació

TIPOLOGIA (1r nivell) DISCURS DE L'ODI (HATE SPEECH)

SUBTIPOLOGIA (2n nivell) DISCURS DE L'ODI (ALTRES)


Elements discursius

Apologia de l'ús de la força contra Catalunya

Fonts

INFORMACIÓ

TRIPOD (N.I.) CATALANOFOBIA

NEVA DINS EL VIDRE (BLOG) CAPÍTOLS DEL LLIBRE DE FRANCESC FERRER I GIRONÈS 09/04/2015 CATALANOFÒBIA 26. La dictadura del general Franco: Els catalans, a la tomba


LLIBRE

FERRER GIRONÈS, FRANCESC (2000), Catalanofòbia. El pensament anticatalà a través de la història. Ed. 62.